Flåter

Jeg har over sommeren haft mange henvendelser vedr. flåter.

Der florerer mange historier om flåter, nogen mere rædselsvækkende end andre. En stor kilde til dette er internettet samt den aggressive markedsføring fra medicinalfirmaer. Flåter KAN overføre nogle grimme sygdomme, bl. a . borreliose og anaplasma. 

Nu er det jo ikke sådan, at hunden bliver syg hver gang en flåt bider sig fast, langt fra !!.

Hvis en hund får Borreliose, får den oftest høj feber (( 40-41 grader), og har ondt i alle leddene. Så man er ikke i tvivl om, at man gerne vil til dyrlæge. Vi giver den så antibiotoka, og hunden er oftest helt frisk i løbet af få dage.

Anaplasmaen er lidt mere ”tricky” at stille den rigtige diagnose. Symptomerne er mere uspecifikke. Oftest ingen feber, varierende haltheder på forskellige ben, nedsat præstation. Behandling kræver antibiotikabehandling gennem længere tid

Hen over sommeren har jeg vel pillet ca 5 flåter af hver af vores hunde hver dag, og jeg bruger IKKE gift.

Jeg synes man skal tænke på, at de forskellige flåtmidler er gift. Nogle af midlerne skal hunden endda spise, og er så fri for flåter i 1-3 måneder. Ville vi give vores børn gift i maden, for at de ikke skulle få lus i skolen ? Nej vel? Hvis man har en fobi mod flåter, kunne man måske begrænse den forebyggende behandling til højsæsonen :april – september.

Jeg bruger bare højre hånds pege- og tommelfinger til at fjerne flåter. Man kan også købe diverse redskaber til formålet. Hvis man ikke får det hele med, så gør det ikke noget. Munddelene skvatter ud af sig selv. Lad være med at rode efter dem.

Giv en kommentar