Hjerte-lungeorm

Der er en voldsom deling af et par tilfælde af hjerte-lungeorm hos et par hunde.

Hjerteorm kan give alvorlig sygdom hos hunde, men lige p.t. er risikoen lav, for at din hund smittes med hjerteorm.

En hund får hjerteorm, ved at spise en snegl. Det behøver ikke at være en stor dræbersnegl ( kan I fornemme sensationssproget?) Der findes snegle, der er så små, at de kan være svære at se, de kan også være bærere af ormelarver, der kan smitte vores hunde.  For 4 år siden, var ca 10 % af hunde i vores område smittet med hjerte- lungeorm. Men så havde vi en ekstrem tør sommer. Dette medførte, at bestanden af snegle faldt drastisk. Pia og jeg har undersøgt hundredvis af prøver for Hjerte- lungeorm de sidste 4 år, og har kun fundet en enkelt. Derfor mener jeg, at der IKKE er grund til panik. Hold øje med vejret fremover, hvis det bliver en fugtig sommer, og I ser mange snegle, så vil det være fornuftigt, at få undersøgt hundene for orm.

Med venlig hilsen

Dyrlæge Søren Kingo Nielsen

Giv en kommentar