Pas på græsfrø

Hej.
Vi ser for tiden mange hunde med græsfrø og avner i øjne, ører og poter. Bare Idag har der været tre hunde med det problem. Det kan blive farligt for hunden, fordi der hurtigt kommer infektion i området.

Nedenstående historie er fra 2016, men den kan godt tåle at blive delt igen.

Jeg havde set på Fridas pote for 8 dage siden. Frida er en dejlig glad ruhåret gravhund. Hun havde en byld mellem tæerne på  en forpote. Hun fik noget penicillin, for at se om det kunne klare det. 

Frida kom farende ind på klinikken, med ejeren løbende efter sig.  Hun styrede direkte hen til mig, og hoppede op og kyssede mig ( Frida altså ! )

Det virkede som jeg var elsket og savnet, men det KAN jo også skyldes, at jeg er lidt rundhåndet med Frolic , Who knows ?

Der var gået hul på bylden, men det væskede stadig. Der blev lagt en lokalbedøvelse, og bylden spaltet.

Ved let tryk kunne der presses en græsavne ud. Som jeg plejer at sige, så er det er skøn følelse, når man finder et fremmedlegeme så nemt. Egentligt utroligt, at et græsfrø kan arbejde sig ind gennem huden.

Her i juli, august og september er det højsæson for lidelser der skyldes græsfrø. Mange gange, skal vi fiske den op af ørerne på hundene. Der er små modhager på græsfrøene, så de kommer sjældent ud af sig selv.

Det alvorligste græsfrø kan medføre, er ”støversyge”. Det sker ved at hunden får inhaleret græsfrøet, når den løber rundt i en græsmark med frøstande. Frøet havner nede i lungerne, og giver anledning til infektion der yderst sjældent kan bekæmpes.

Venlig Hilsen

Kingos Dyreklinik

Giv en kommentar