Nu er flåtsæsonen startet

Vi bliver I disse dage kimet ned af folk der vil have noget til hunden eller katten mod flåter.
Det mest populære produkt er for tiden Bravecto. Det fås til hunde som en tyggetablet eller en pipette til at trykke ud i nakken på hunden. Til katte fås det kun som en pipette.
Mit formål med dette indlæg er, at jeg gerne vil have folk til at tænke sig lidt om. Det er ganske rigtigt, at Flåter KAN overføre ubehagelige sygdomme til os og vores dyr, men Bravecto dræber først flåten efter ca 24 timer. Så der er rigeligt med tid til at overføre sygdom.
Producenten anbefaler, at man behandler dyret hver 3. måned året igennem. Nu er det sådan, at den største flåtbyrde er i april/maj, og så evt. igen omkring september.
Uanset om produktet gives som en pille, eller som en pipette i nakken, virker det ved at giften optages i kroppen, og flåten dør så, når den suger blod af dyret.
Det, man efter min mening opnår, er altså, at ved behandling falder flåten af af sig selv, når den er død. Man slipper altså for selv at skulle pille den af.
Man bør kunne sige sig selv, at det er noget giftigt stads, når det slår lopper, flåter og andet utøj ihjel i en periode på mindst 3 måneder.
Hvilke skader kan der ikke ske, hvis man ukritisk bruger præparatet 4 x årligt flere år i træk? Der bliver løbende indberettet nye bivirkninger.
Er der mon nogen forsvarlige forældre, der ville give børnene en pille hver 3. måned, for at undgå lus ??
Hvis man på trods af dette, ikke gider at pille flåter af sin hund eller kat, har mange den erfaring, at det ofte kan være nok med en enkelt behandling i april/maj.
God sommer fra din dyrlæge
Søren Kingo Nielsen
Kingos Dyreklinik

2 thoughts on “Nu er flåtsæsonen startet

 • 10. juli 2018 at 14:44
  Permalink

  Hvor er det dejligt du skriver dette. Jeg fik engang et kuld hvalpe, hvor moren blev dryppet mod lopper dagen før parring.Der kom 7 hvalpe, hvor de tre fik leukemi. Ligger ikke til racen men alle 3 døde inden 4 måneder. Den ene var tydeligt syg fra start. Dyrlæger i Usa skrev til mig at det sagtens kunne være flåt midlet, da jeg gav det lige før parring, hvor cellerne deles. Så aldrig mere bliver en tæve dryppet inden parring. Vi bruger istedetfor diatomaceous earth som er et pulver som udtørrer lopper og flåter. venlige hilsner Nina

  Reply
 • 10. maj 2019 at 8:57
  Permalink

  Godt nok et år siden, at du skrev dette fornuftige indlæg om Bravecto, Søren, men jeg er først stødt på det nu og vil derfor gerne give min egen erfaring videre. Lige da Bravecto kom frem i 2014 gav jeg det til mine tre hunde, da vi havde et voldsomt angreb af lopper. De fik så endnu en portion og ingen udviste bivirkninger. MEN tredie gang jeg gav det blev min danske spids, Smilla hurtigt dårligere og dårligere og blev 10 dage efter aflivet, da hun havde både nyre- og leversvigt. Smilla havde tandproblemer og fik smertestillende samtidigt med Bravecto behandlingen og derfor er hendes død blevet indberettet af dyrehospitalet til Sundhedsstyrelsen som en bivirkning af interaktion af de to medikamenter. For mig blev det en understregning af, at når først giften (læs Bravecto tabletten) er givet og der opstår et problem, at så er det for sent at gøre noget. Så siden da har vi klaret os med giftfrie urter og fingrene. OBS en fnugrulle er også rigtig god lige efter skovturen, da den kan tage alle de flåter, der endnu sidder løst i pelsen.

  Reply

Giv en kommentar